Crematoriums Utrechtse Heuvelrug2018-04-19T16:49:25+02:00

Crematorium “Rusthof” – Leusden

Crematorium “Rusthof” is een prachtig gesitueerde bosbegraafplaats en crematorium.
Uniek is zijn centrale ligging in het hart van Nederland, aan de Dodeweg 31, 3832 RE Leusden.

Veel families die verspreid over Nederland wonen, kiezen gericht voor Rusthof voor de crematie van bijvoorbeeld vader of moeder, zodat de afscheidsplechtigheid plaatsvindt op een centraal gelegen locatie die op redelijke afstand ligt van de woonplaats van alle familieleden.”

Crematorium “Rusthof” heeft 2 aula’s.

Aula 1 heeft 50 zitplaatsen en 50 staanplaatsen.

Aula 2 heeft 160 zitplaatsen en 200 staanplaatsen.

Dit is de link maar de muziekbibliotheek van “Rusthof”, zodat u thuis, op uw gemak muziek voor de uitvaart kunt selecteren:

http://cba-amersfoort.nl/plechtigheid/beeld-en-geluid/muziek-beeld

 

Crematorium “Den en Rust” – Bilthoven

Crematorium “Den en Rust” is al sinds 1936 gelegen in de bossen van Bilthoven, aan de Frans Halslaan 27. Door de tijd is een prachtige harmonie ontstaan tussen de eigenlijke locatie en de natuurlijke omgeving.

In een mengeling van hedendaagse architectuur en oorspronkelijke behuizing, waarvan het gebrandschilderde aula-raam en een fraai pijporgel getuigen, is een unieke sfeer ontstaan.

Plechtigheid

Crematorium “Den en Rust”heeft een aula met aparte ontvangstruimten voor familie en belangstellenden.

De aula heeft ruim 100 zitplaatsen en biedt ruimte voor ongeveer 60 staanplaatsen.

Crematorium Domstede

Crematorium en uitvaartcentrum Domstede in Utrecht is begin 2016 in gebruik genomen. Een bijzonder gebouw met ronde organische vormen. Door de enorme glaswanden is er overal in het pand veel natuurlijk licht aanwezig en contact met de omgeving. Vanuit Utrecht en omgeving zijn we goed bereikbaar via de A2 (afrit 7).

Grote afscheidsdienst

In het crematorium is een sfeervolle grote, ronde aula met 165 zitplaatsen en ruimte voor nog eens 250 staanplaatsen. Hier zijn alle moderne audiovisuele middelen aanwezig zoals twee grote 85” led-schermen. Door middel van drie camera’s kunnen we, op verzoek, een opname maken van de plechtigheid. Zo kunnen nabestaanden de afscheidsdienst thuis nog eens bekijken via dvd of usb-stick. Ook staat er een mooie zwarte vleugel in de aula voor live muziek. De aula staat standaard een uur ter beschikking, maar deze tijd kan op verzoek uitgebreid worden.

Kleine afscheidsdienst

Voor kleinere groepen (tot maximaal 25 personen) kunnen we de afscheidsplechtigheid ook in onze intieme huiskamer laten plaatsvinden. Ook hier hebben we beschikking over een muziekinstallatie en een groot beeldscherm voor het tonen van herinneringen. Deze huiskamer kan op verschillende manieren worden ingericht in samenspraak met de nabestaanden.

Na het afscheid

Het crematorium heeft twee koffiekamers en een lounge. Deze ruimtes kunnen apart gebruikt worden of als een grote ruimte voor groepen tot wel 300 gasten. Iedere ruimte heeft een grote glaswand met een eigen buitenterras. In de koffiekamers is een uitgebreid aanbod aan horecaproducten beschikbaar. Naast de traditionele keuzes is er veel meer mogelijk; van tapas en bitterballen tot een goed glas wijn.

Crematorium Domstede, Proostwetering 8, 3543 AE Utrecht.

Contact

06-49879636
info@begrafenisondernemingbrouwer.nl
We zijn 24 uur per dag bereikbaar.